Μικρού μήκους [Animasyros]

Home  /  Past Events  / 

Από την πρώτη του χρονιά και κάθε χρόνο, το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, παρουσιάζει σε συνεργασία με σημαντικά φεστιβάλ, μία σειρά από ταινίες μικρού μήκους. Φέτος, την ενότητα των ταινιών μικρού μήκους του ΠΙΚ-ΝΙΚ επιμελείται το Animasyros.

Το Animasyros {http://www.animasyros.gr}, το Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Ξεκίνησε το 2008 κι έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις. Φέτος, το Animasyros εγκαινιάζει το τμήμα της Αγοράς που στοχεύει να αποτελέσει έναν πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και ανάδειξης συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων.

Οι ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάζονται φέτος στη διάρκεια του ΠΙΚ-ΝΙΚ είναι οι εξής:

Velodrool (Sander Joon, 2015)

Ένας εθισμένος στη νικοτίνη ποδηλάτης, μένει χωρίς τσιγάρα. Αποφασίζει να συμμετέχει σε έναν αλλόκοτο αγώνα ποδηλασίας για να διεκδικήσει περισσότερα, αλλά θα χρειαστεί τη βοήθεια μερικών από τους θεατές για να παραμείνει στην κούρσα.

Ο Sander Joon { http://cargocollective.com/sanderjoon} δημιουργεί κινούμενα σχέδια και βίντεο για μουσικές παραστάσεις (animator and VJ artist). Ζει, σπουδάζει και εργάζεται στο Ταλίν της Εσθονίας και έχει πτυχίο στη σχεδίαση κινούμενων σχεδίων από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Εσθονίας. Χρησιμοποιεί τα κινούμενα σχέδια για να δημιουργήσει με χιούμορ, υπερρεαλιστικούς κόσμους.

Bemilm Aherot / במילים אחרות| In other words (Tal Kantor, 2015)

Ένας άνδρας θυμάται μια χαμένη ευκαιρία να επικοινωνήσει με την κόρη του. Αυτή η σύντομη συνάντηση, χρόνια μετά, ακόμη επηρεάζει τον κόσμο του και αφαιρεί από τις λέξεις του το νόημα.

Η Tal Kantor { Error! Hyperlink reference not valid. γεννήθηκε το 1988 στην Ιερουσαλήμ και ασχολείται με τα κινούμενα σχέδια και τις εικαστικές τέχνες. Απόφοιτη της Ακαδημίας Τεχνών και Σχεδίου Μπεζαλελ, έχει δουλέψει σαν σχεδιάστρια σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, ήταν εκδότρια του σχετικού με τα κινούμενα σχέδια ισραηλίτικου περιοδικού “Moonfash” ενώ τώρα απασχολείται σε διαφορετικά προγράμματα σχεδιασμού κινουμένων σχεδίων.

Pineapple Calamari (Kasia Nalewajka, 2015)

Το Pineapple Calamari ονειρεύεται να διαπρέψει σαν άλογο κούρσας αλλά όταν μία τραγωδία χωρίζει τις δύο γυναίκες που υποστηρίζουν τα όνειρά του για διακρίσεις σε ιπποδρομίες, η πορεία του προς το όνειρο διακόπτεται απότομα.

Η Kasia Nalewajka {www.kasianalewajka.com} σπούδασε φυσικές επιστήμες και στη συνέχεια γραφιστική. Συνδυάζοντας την μεγάλη περιέργειά της για τα ζώα και το ενδιαφέρον της για τις εικόνες ανέπτυξε ένα πάθος για τις κινούμενες εικόνες. Αφού μετακόμισε στην Αγγλία, σπούδασε σκηνοθεσία κινούμενων σχεδίβμ στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου όπου μυήθηκε σε έναν καινούριο κόσμο τεχνικών και απέκτησε μεγάλη εμπειρία. Η διπλωματική της εργασία, Pineapple Calamari παρουσιάστηκε στο Βρετανικό Ιστιτπύτο Κινηματογράφου και στη συνέχεια σε σειρά από φεστιβάλ. Σήμερα, δουλεύει στην αν’απτυξη μίας σειράς ντοκιμαντέρ. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα χταπόδια.

The world welcomes fame (Alexis Burlat, 2015)

Ένα ταξίδι σε ένα σύμπαν γεωμετριών που δεν χρειάζεται πάντα να σημαίνει κάτι.

Ο Alexis Burlat {https://vimeo.com/alexisburlat} ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Βρυξελλών (ENSAV La Cambre) το 2009 και αποφοίτησε το 2015. Σήμερα ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.

 

 


  • Πληροφορίες
  • Μικρού μήκους [Animasyros]

    Home  /  Past Events  / 

    9:00 μμ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Parenthesis